Skip to content
Politică

Tudorel Toader, noi precizări privind propunerea primită de la PNL înaintea alegerilor din 2016: cine i-a făcut ”oferta”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dezvăluit miercuri seară că PNL i-a propus în 2016 să candideze în fruntea listei formaţiunii pentru un post de senator sau deputat în cadrul alegerilor parlamentare.

”Nu am „negociat” demnitatea de ministru al justiției cu reprezentații PNL sau din altă formațiune politică. În toamna anului 2016 am declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator. îmi era oferită prima poziție pe lista de candidați, de la deputați sau senatori, din Iași sau din Vrancea.

Am acceptat propunerea primită din partea alianței de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiției!”, a scris Toader pe Facebook.

Redacția PSnews.ro a luat legătura joi dimineață cu Tudorel Toader, actualul ministru al Justiției, pentru a obține mai multe clarificări în legătură cu informația aruncată chiar de către acesta, miercuri seara, în mass-media.

Astfel, întrebat cine i-ar fi propus la acea vreme să candideze în fruntea listei PNL pentru un post de senator sau deputat în cadrul alegerilor parlamentare, Tudorel Toader a replicat:

„Din ce am declarat eu, și la un post de televiziune și în scris, se poate deduce cine anume mi-a făcut propunerea de a candida la un post de parlamentar înaintea alegerilor din 2016. Dacă nu se deduce, rămâne valabil: conducerea partidului de la acea vreme”.

De altfel, amintim că Tudorel Toader a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în 2006, chiar de PNL, dar condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, liderul de acum al ALDE este creditat ca fiind cel care l-a adus în Guvern după demisia lui Florin Iordache ca urmare a protestelor de după OUG 13.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *