Skip to content
Politică

Tudorel Toader nu a primit solicitare să reprezinte Guvernul la CCR în conflictul cu președintele

Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că nu a fost invitat să susțină punctul de vedere al Guvernului la ședința Curții Constituționale din 19 decembrie, când va fi discutată sesizarea Cabinetului Dăncilă, care invocă „blocajul” pe care l-a creat președintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.
Nu am primit o astfel de solicitare până în momentul de față. Dacă voi fi solicitat, voi da curs și voi reprezenta Guvernul, dacă nu, va merge altcineva„, a declarat, vineri, Tudorel Toader, citat de hotnews.ro
Cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între președinte și prim-ministru va fi dezbătută de Curtea Constituțională în 19 decembrie, când părțile își vor susține punctele de vedere.
Șeful statului a comentat că, deși Dăncilă a sesizat CCR, acest lucru nu va rezolva problema, deoarece aceasta „nu este una constituțională, este una politică”. Iar aceasta, a spus Iohannis, are două cauze: „de facto, România nu are prim-ministru, a doua, inabilitatea PSD de a face politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *