Skip to content
Politică

Tudorel Toader nu vede nimic rău în manevra universitară a propriului fiu

epochtimes-romania.com

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu vede nimic rău în manevra universitară făcută de către prorpiul fiu, Ionuț Alexandru.

Guvernantul i-a luat apărarea fiului său, acuzat că a fost favorizat pentru a câștiga un post de asistent universitar la Facultatea de Drept din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

CITIȚI ȘI: Exploziv: învârteală universitară pentru fiul ministrului Justiției DOCUMENT

Toader-senior a declarat joi seară pentru B1 TV că modificarea din regulament a prevăzut doar să adauge o condiție pentru concurs și nu a eliminat niciun criteriu de selecție.

„Eu nu spun păreri; eu vă aduc argumente. El este notar public, în primul rând, în Iași. Are de 5 de experiență în învățământul superior, sigur ca asistent universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea Petre Andrei, o universitate privată, dar valoroasă și a ținut seminarii la civil, o disciplină care completează cu practica notarială.

Uitați-vă în regulamentul metodologic, regulamentul care s-a modificat adaugă ceva la forma precedentă a regulamentului! Trimite la nivel de facultăți care să facă o verificare prealabilă suplimentară să vadă dacă doctoratele interdisciplinare se încadrează în profilul postului.

Prin urmare, modificarea de la regulament nu scade, nu elimină, nu facilitează nimic și mai introduce un filtru pe care să îl facă facultățile acolo unde este post cu oameni de specialitate după care dosarul urcă la biroul juridic, merge la biroul executiv, se verifică îndeplinirea criterilor și în final la comisia de evaluare. Modificarea regulamentului a avut drept urmare adaugare unui filtru, nu a eliminat nimic”, a afirmat Tudorel Toader.

În plus, ministrul Justiției a precizat că acuzația că postul nu a fost publicat la concurs în Monitorul Oficial nu este una corectă deoarece dacă cineva se uita atent vedea pe a doua pagină că era anunțat acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *