Skip to content
Politică

Tudorel Toader: Orice ministru poate fi remaniat

Inquam Photos / Adriana Neagoe

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat marţi, după ce s-a întâlnit cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, că au discutat despre şedinţa CCR de miercuri în care va fi dezbătută sesizarea Guvernului privind conflictul juridic Parlament – ICCJ pe tema constituirii completelor de judecători. Întrebat dacă i se pare normală o întâlnire cu o persoană direct interesată de acest subiect -având în vedere că Dragnea a contestat modul în care a fost compus completul care judecă recursul în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman – Toader a spus că nu a discutat cu un justiţiabil, ci cu al treilea om în stat, precizează News.ro

Întrebat dacă se aşteaptă să fie remaniat, Tudorel Toader a spus: „Niciun ministru nu e bătut în cuie, niciun ministru nu e de neschimbat. Pe cale de consecinţă, orice ministru e remaniabil. Adică, eu cel puţin aşa ştiu din teorie şi cred că aşa e şi în practică. Orice ministru la un moment dat poate fi remaniat. Nu uitaţi că Guvernul în ansamblul lui poate fi schimbat, darămite un ministru„.

Întrebat ce a discutat cu Liviu Dragnea, Tudorel Toader a răspuns: „Ceea ce trebuie discutat între preşedintele partidului majoritar şi ministrul Justiţiei.  Mâine, miercuri, se va judeca la CCR acel conflict de natură juridică. Aceasta a fost principala temă a discuţiei. Am vorbit despre procedură şi despre cine va merge la CCR să susţină sesizarea şi eventual dacă sunt elemente noi de argumentaţie„.

El a refuzat însă să spună cine va merge la Curtea Constituţională pentru a susţine sesizarea Guvernului şi a subliniat că, îndiferent care va fi decizia aceasta va fi obligatorie de la momentul publicării în Monitorul Oficial.

Nu e important cine va merge, important este ceea ce va susţine şi mai importantă va fi decizia„, a adăugat el.

Tot astăzi, reporterii l-au întrebat pe actualul ministru dacă a fost constrâns vreodată de PSD sau de Liviu Dragnea să emită vreo Ordonanță de Urgentă, Tudorel Toader a evitat să răspundă la întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *