Skip to content
Societate

Tudorel Toader, precizări în cazul criminalului în serie eliberat: Inspecția Judiciară nu poate sancționa judecătorul care l-a eliberat

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a vorbit despre eliberarea criminalului în serie care a incendiat o fată. „Nu cred că Inspecția Judiciară poate să spună de ce s-a luat o măsură sau alta”, spune acesta.

„Problema este cum putem modifica legea încât cei care prezintă riscul de a recidiva să nu fie eliberați. Cazurile acestea ne spun că pedeapsa e pedeapsă și trebuie aplicată și trebuie respectată, dar faptul că pedeapsa în sine nu e suficientă. Avem eliberarea condiționată, care este o încurajare pentru cei condamați la privare de libertate să revină în societate. Aici întră în discuție și eficiența probațiunii, respectarea măsurilor de supraveghere. Dacă hotărârea pe care a dat-o un judecător e definitivă, dacă nu are nicio cale de reformare excepțională, nu poți să îl cercetezi pe judecător de ce a dat o hotărâre sau alta. Prin urmare, personal, nu cred că Inspecția Judiciară poate să spună de ce s-a luat o măsură sau alta”, a declarat Tudorel Toader.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *