Skip to content
Politică

Tudorel Toader, precizări referitoare la procedura legislativă în cazul Codurilor penale, pentru cei dornici de”adevăr”

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader face mai multe precizări pe Facebook referitoare la procedura de adoptare a modificărilor codurilor penale, amintind că Ministerul Justiţiei nu trimite proiecte de lege direct la Parlament şi că nici una dintre soluţiile propuse prin cele două proiecte de lege nu a fost declarată neconstituţională, subliniind că trebuie făcută diferenţa între proiectele trimise de MJ şi propunerile transmise direct comisiilor parlamentare.

MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament ! Cu respectarea normelor de tehnică legislativă, MJ prezintă un proiect de lege în Guvern, însoţit de avizele necesare, care îl adopta apoi îl transmite parlamentului spre legiferare”, îşi începe Toader postarea destinată celor „dornici de…”adevăr„.

El reaminteşte că în cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat două proiecte de lege: proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsă; proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie, potrivit News.ro.

Cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern şi transmise parlamentului. Ulterior, nici una dintre soluţiile propuse prin cele două proiecte de lege, nu a fost declarată neconstituţională”, adaugă ministrul Justiţiei, concluzia sa fiind: „Ar trebui să facem distincţiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de către MJ, şi punctele de vedere/ opiniile/ propunerile transmise direct comisiilor parlamentare!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *