Skip to content
Politică

Tudorel Toader, PRIMA reacție după ce Augustin Lazăr a anunțat că va candida pentru un nou mandat

Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta, deși ministrul a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr, procedură contestată în instanță de procurorul general.

Cu privire la intenția anunțată luni de Augustin Lazăr, ministrul Justiției Tudorel Toader a reacționat scurt, în exclusivitate pentru PSnews.ro, susținând că, în opinia sa”poate să candideze oricine îndeplinește condițiile legale!”, fără a face, însă, alte precizări.

Întrebat dacă nu poate fi interpretat acest gest ca unul de sfidare la adresa lui, Tudorel Toader a replicat: ”Nu cred”.

Augustin Lazăr, la mâna lui Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei a declanşat în 14 martie procedura de selecţie pentru noul procuror general. Candidaturile pot fi depuse până la 28 martie, ora 17:30, procedura de selecţie urmând să se încheie în 5 aprilie.

Anul trecut, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general în octombrie 2018. Procedura nu s-a finalizat, în condițiile în care există un proces pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, prin care Lazăr a cerut suspendarea raportului de evaluare întocmit de ministrul Justiției, pe baza căruia Tudorel Toader a solicitat președintelui Klaus Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr. CSM a dat aviz negativ acestui raport.

Ministrul Justiției este cel care, în urma procesului de selecție, face propunerea pentru funcția de procuror general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *