Skip to content
Politică

Tudorel Toader, PRIMA reacție după dezbaterea din PE: Eu am câteva soluţii!

http://inquamphotos.com

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la Digi24, că recomandările Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei ar putea fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă. În privinţa dezbaterii din Parlamentul European, el a spus că ”sunt unii critici de profesie” şi că a constatat o schimbare de atitudine la prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Voi vorbi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, anumite racordări ale normelor juridice la standardele europene. Eu am câteva soluţii pe care le am în vedere pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă”, a declarat ministrul Justiţiei, potrivit News.ro

În ceea ce priveşte dezbaterea din plenul Parlamentului European, Tudorel Toader a spus: ”Sunt unii critici de profesie – orice ai spune, orice ai face, nu este bun, pentru că aşa este bine pentru arcul politic din care fac parte”.

În schimb, Toader a remarcat o schimbare de atitudine la prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Am constatat o schimbare de abordare din partea prim-vicepreşedintelui, care vrea dialog, care vrea colaborare, care vrea identificarea celor mai bune soluţii pentru funcţionarea sistemului judiciar în România, pentru funcţionarea statului de drept în România. (…) În sfârşit Comisia s-a convins că sunt nefireşti acele protocoale prin care SRI să colaboreze cu procurorii în efectuarea anchetei penale. Prim-vicepreşedintele în mod oficial a făcut referire spunând că climatul a fost deteriorat prin aceste protocoale şi cerând oficial ca autorităţile să vadă impactul acestora”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *