Skip to content
Politică

Tudorel Toader, printre miniștrii care vor fi remaniați? Ion Cristoiu, scenariu de foc

Gandul.info

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”Prin declarațiile sale, Tudorel Toader i-a lăsat lui Liviu Dragnea doar sfoara de la cîrnaț”, jurnalistul Ion Cristoiu comentează cele mai recente declarații făcute de ministrul Justiției Tudorel Toader referitoare la planul lui Liviu Dragnea de a impune o OUG privind amnistia și grațierea.

Astfel, Cristoiu lansează ipoteza de foc potrivit căreia actualul ministru al Justiției s-ar putea afla printre miniștrii din actualul Executiv care vor fi remaniați, având în vedere ”sfidarea adusă nu numai lui Liviu Dragnea, ci și baronilor PSD”.

Redăm explicațiile jurnalistului:

Făcînd concesii Istoricului clipei în defavoarea Istoricului (tocmai citeam despre cum a rămas sărmanul Împărat roman Tiberiu în istoria lumii ca un criminal și un depravat retras la Capri ca să se dedea la planuri de asasinat și la orgii sexuale numai și numai pentru că doi istorici romani – Tacitus și Suetoniu – l-au urît și prin urmare l-au pictat de nu s-a văzut pentru posteritate), am urmărit în direct interviul acordat lui Mihai Gâdea marți, 11 septembrie seara, de Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Un motiv al acestui gest stă în părerea bună pe care o am despre Tudorel Toader. Nu-l cunosc, ne-am văzut o singură dată, într-o încrucișare de pași pe holurile TVR, nu mi-e simpatic ( refuză cu încăpățînare să vină la un interviu la care sînt și eu prezent, preferîndu-l pe Mihai Gâdea), n-am nici un interes la Ministerul Justiției. Îl prețuiesc pe Tudorel Toader însă din mai multe motive, expuse de mine într-un text care a surprins prin opinia că ar trebui să fie candidatul PSD la președinția Republicii. Două dintre aceste se cuvine a fi reamintite aici. Primul vizează abordarea jurnaliștilor români ca niște studenți chiulangii cărora profesorul Tudorel Toader trebuie să le reamintească iar și iar că le-a mai spus chestia asta la cursuri, dar ei erau cu gîndul într-altă parte. Al doilea, urmărirea unui scop ținînd de agenda sa personală cu o consecvență rar întîlnită la politicienii români, ba chiar și la români în generali, flușturatici cînd vine vorba de relația cu un țel”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *