Skip to content
Politică

Tudorel Toader pune tunurile pe Klaus Iohannis: va sesiza CCR

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că va sesiza CCR cu privire la existenţa unui posibil conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României.

Prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Toader a arătat că unul dintre subiectele de discuţie s-a referit la „calea de urmat”, după ce preşedintele Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD, informează agerpres.ro.

„Un subiect discutat – cel pe care îl ştiţi de la anterioara prezenţă a mea aici, care este calea de urmat pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvernul României. (…) Mi-am menţinut punctul de vedere. Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi. (…) Posibila sesizare, dacă va veni, va veni de la Guvern – parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier”, a declarat ministrul Justiţiei la Parlament, transmite Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *