PSnews

Recent

Tudorel Toader reacționează la contrele din Justiție: Sunt multe tensiuni

gandul.info

Nile contre înfundate care răzbat dintre instituțiile de control și verifiacre a activității și profesionalismului magistraților, dar și acuzațiile aduse de unii inspectori judiciari la adresa șefei DNA nu îl lasă fără replică pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Aflat la Iași oficialul a recunoscut că, în sistem, se ăntrevăd destule tensiuni acumulate în ultima vreme, dar cere ca independența Justiției să rămână intactă.

CSM a hotărât ieri cu privire la hotărârile care urmează a fi derulate, eu rămân preocupat şi îmi voi exercita prerogativele legale pornind de la principiul constituţional care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

E adevărat că în ultima perioadă s-au acumulat mai multe tensiuni, mai multe probleme acolo în cadrul Inspecţiei Judiciare, în cadrul Ministerului Public în general, dar în special în relaţia dintre Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public, prin componentele sale, direcţiile pe care le are”, a explicat Tudorel Toader, conform DCNews.ro.

Ministrul susține că verificările vor reda o imagine mai clară a modului în care funcționează în acest moment sistemul de Justiție. „Vor fi făcute verificările de rigoare şi, ca într-un puzzle, lucrurile vor fi clarificate într-o soluţie echilibrată, o soluţie normală. Justiţia este şi trebuie să fie independentă”, aprecizat ministrul de resort.

Totodată, Toader a ținut să amintească că, în această confruntare nu primează voința unui individ sau altul, ci principiile fundamentale ale statului de drept.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi