Skip to content
Politică

Tudorel Toader, replică pentru Dragnea printr-un mesaj pe care a anunţat că-l va şterge

PoliteiaWorld

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat, sâmbătă seară, pe contul său de Facebook, un mesaj despre ordonanţele de urgenţă, sub titlul pe care îl utilizează adesea, „simplă precizare“. Textul pare a fi un răspuns la criticile pe care i le-a adus vineri Liviu Dragnea în legătură cu faptul că amâna adoptarea unor ordonanţe de urgenţă privind justiţia.

Tudorel Toader a publicat anterior mesajului de mai jos  un alt text, în care precizează că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare, nu şi cele pronunţate a priori faţă de proiecte de lege.

„Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale,”a scris Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai publicat în trecut mesaje pe care a anunţat că le va şterge ulterior.   Postarea de sâmbătă seară apare în contextul în care Liviu Dragnea  lansat vineri un atac dur la adresa sa.

Preşedintele PSD a afirmat despre ministrul Justiţiei că a introdus nişte teme de care nu s-a ţinut. De asemenea, Dragnea a subliniat că legislaţia penală va fi modificată în Parlament.

În ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau să nu dăm OUG. Îi vedeam şi pe ai noştri de la Guvern care ţipau că de ce spun cei de la Bruxelles că dăm OUG. Intenţia lui Tudorel Toader?  A tot anunţat de trei luni de zile că dă nişte OUG pe care nu avea intenţia să le dea vreodată. A fost o greşeală a PSD că i-a crezut pe unii că vor da OUG pentru Coduri. Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse cu Codul Penal“, a declarat Liviu Dragnea.

Doamna premier trebuie să ia o decizie: vrea să-l menţină pe Toader? Nu vrea?“, a completat preşedintele PSD.   Apoi, Dragnea a schimbat subiectul.  „Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite”, scrie adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *