Skip to content
Politică

Tudorel Toader se declară nevinovat de măcelărirea legilor justiției și dă vina exclusiv pe Parlament

" "

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează din nou, prin intermediul Facebook, pentru a arăta că Parlamentul, mai exact PSD-ALDE, este responsabil pentru problemele din justiţie.

După decizia CCR privind neconstituţionalitatea modificărilor făcute în Parlament la codul penal, Tudorel Toader a ieşit public cu ‘simple precizări’ în care arată că PSD nu a ţinut cont de proiectul elaborat de Ministerul Justiţiei în mandatul său, scrie b1.ro.

" "
" "

Simple precizări !

I – În iulie 2017, MJ a elaborat și transmis către Guvern, proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul de lege a fost aprobat de către Guvern și transmis la Parlament, fiind apoi preluat de către Comisia specială. Comisia specială a modificat, în mod substanțial, proiectul de lege, adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale.

II – În noiembrie 2017, MJ a elaborat și transmis către Guvern, proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumției de nevinovăție. Proiectul de lege a fost aprobat de către Guvern și transmis la Parlament, fiind apoi preluat de către Comisia specială. Comisia specială a modificat, în mod substanțial, proiectul de lege, adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale.

III – Nici una dintre soluțiile legislative care au fost declarate neconstituționale nu a fost inițiată de către MJ, toate fiind propuse în limitele deciziilor CCR și ale Directivelor europene !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

De altfel, şi duminică Tudorel Toader a postat pe Facebook alte „simple precizări” în care muta responsabilitatea pentru recursul compensatoriu, modificarea legilor justiţiei sau codurile penale pe PSD şi susţinea că a fost revocat pentru refuzul de a da amnistie şi graţieri şi alte ordonanţe de urgenţă dorite de PSD.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *