Skip to content
Politică

Tudorel Toader șterge pe jos cu Augustin Lazăr: Și-a ieșit din atribuțiile legale!

" "

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, șterge pe jos cu procurorul general Augustin Lazăr, acuzându-l că și-a ieșit din atribuțiile legale și constituționale când i-a convocat pe şefii parchetelor din ţară.

Afirmația a fost făcută luni seară în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, unde Toader a vorbit despre cel mai aprig război dus în culisele puterii, război a cărui miză este însăși independența justiției.

" "

El a oferit detalii despre controlul cerut la nivelul DNA, PICCJ și Înalta Curte și s-a plâns de faptul că „justiția scârțâie din toate încheieturile”, iar aceeași situație este și la CSM.

„Am cerut controlul de fond, managerial, atât la DNA cât și la Parchetul General și la ÎCCJ pentru că un astfel de control nu a mai fost făcut de 10 ani de zile. În 10 ani de zile s-au schimbat foarte multe. (…) Am așteptat și eu, ca și dvs., raportul/rezultatele controlului pe care nu l-am primit până acum. M-aș bucura dacă opinia publică începe să înțeleagă faptul că în România justiția scârțâie din toate încheieturile și că trebuie resetată și adusă în parametrii instituționali. Referitor la CSM, ceva scârțâie și acolo”, a punctat Toader.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *