Skip to content
Societate

Tudorel Toader vrea să candideze pentru un nou mandat de rector al Universității „Cuza” din Iași: Să nu confundăm perioada cât am fost ministru al Justiției cu funcția de rector

News.ro

Tudorel Toader vrea să candideze pentru un nou mandat de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, vorbind despre reușitele sale în această calitate. El le transmite contestatarilor săi din universitate să nu confunde perioada în care a fost ministru al Justiției, fiind suspendat de la șefia Universității ieșene, cu funcția de rector. „Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite„, a declarat fostul ministru al Justiției la postul ieșean Radio HIT .

Tudorel Toadar a spus că în ședința Consiliului de Administrație al Universității Alexandru Ioan Cuza a anunțat că își va depune candidatura pentru un nou mandat de rector, alegerile urmând să aibă loc în luna martie, scrie Hotnews.
Le-am mai spus că le apreciez activitatea desfășurată, pentru că eu chiar cred că sunt multe reușite la nivelul universității în perioada acestui mandat. Iar acele reușite nu mi le asum eu, că le-am făcut eu, ci echipa. Echipa care înseamnă rector, prorectori, decani. În contextul ăsta am anunțat două lucruri: îmi depun candidatura și dacă voi fi ales intenționez să continui activitatea executivă, în principal cu actuala structură de conducere„, a declarat Toader.
La intervenția moderatoarei, care i-a spus că mandatul său de rector este contestat, Tudorel Toadar a susținut că „în interiorul oricărei colectivități pot fi abordări și opțiuni diferite” și a insistat ca activitatea sa de la minister să nu fie amestecată cu cea de la universitate.
Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector. Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite. Prin urmare, eu vorbesc despre modul în care am exercitat și exercit prerogativele de rector, vorbesc despre modul în care mi-am îndeplinit obiectivele din programul managerial. N-aducem aici ministerul, cum n-am dus la minister rectoratul„, a mai susținut Tudorel Toader.
Întrebat cum le-ar răspunde celor care consideră că activitatea sa ca ministru a afectat imaginea universității, Toader a spus: „Nu a avut nicio legătură. Dovadă stau realizările pe care noi le-am făcut, atins, în exercițiul acestei funcții și, subliniez, eu împreună cu prorectorii, decanii”.

Tudorel Toader a revenit în funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, după ce a fost forțat să demisioneze din funcția de ministru al Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *