Skip to content
Societate

Tudorel Toader vrea să deschidă la Botoșani o filială a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea, vrea ca Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, unde el este rector, să își deschidă o flilială în judeţul Botoşani, potrivit Agerpres.

În filiala din Botoșani ar urma să funcţioneze specializări ale Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultăţii de Informatică, Facultăţii de Drept, Facultăţii de Psihologie, Facultăţii de Litere şi Facultăţii de Filosofie.

" "
" "

Tudorel Toader vrea ca autorizarea provizorie să fie obţinută în cel mai scurt timp, astfel încât Guvernul să includă filiala din Botoşani în planul de învăţământ superior 2021-2022, iar în vara anului viitor să fie făcute deja înscrieri pentru studenţi.

Reamintim că Tudorel Toader a fost reales rector al universității în martie 2020, în ciuda protestelor unei părți a studenților și a societății civile din Iași. Toader a fost criticat pentru că a inițiat sau a sprijinit tacit mai multe modificări la legile justiției, dar și pentru că a pornit procedura prin care Laura Codruța Kovesi a fost revocată de la șefia DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *