Skip to content
Politică

Tudose acuză băncile de FURT: Pe clădire nu scrie că e Crucea Roşie!

tribuna.ro

Premierul Mihai Tudose acuză băncile de FURT după recentele dezvăluiri ale ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, legate de zeci de astfel de instituții care nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani.

Șeful Guvernului a declarat miercuri seară în emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu de la România TV că există posibilitatea de a face publice date despre anumite bănci care îşi externalizează profiturile astfel încât „să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură”.

„Nimeni nu poate să înţeleagă că o instituţie bancară funcţionează 5-7-10 ani consecutiv în care e în pierdere. Pe clădirea scrie că e bancă, nu Crucea Roşie sau o instituţie de caritate. Sediile arată binişor spre foarte bine, salariile sunt bune spre foarte bune. Domniile lor dovedesc o imaginaţie debordantă în a-şi externaliza profiturile. Nu mai merge!” a exclamat Mihai Tudose.

Șeful Executivului a precizat că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a avut deja o discuţie cu reprezentanţi ai băncilor care activează în România privind profiturile realizate şi că acestea au câteva săptămâni „să-şi regândească strategia”.

În caz contrar, există posibilitatea adoptării unor măsuri specifice pentru domeniul bancar, inclusiv prezentarea publică a unor date despre anumite bănci.

„Venim cu diverse lucruri pe reglementări fiscale, ţintite pe domeniu. Mai mult: chit că este secretul bancar, eu îmi asum la un moment dat să fac publice nişte date. Dau un exemplu-două de bănci. Ştiu că o să o păţesc, dar am să o fac ca să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură şi că, din 40 de bănci, avem 20 de bănci bune, 19 care-şi revin şi una care continuă să creadă că e mai deşteaptă decât noi, românii”, a punctat Tudose.

Şeful Guvernului a spus că băncile „au profitat natural” până acum de reticenţele statului român de a cerceta mai îndeaproape situaţiile lor financiare, însă situaţia nu mai poate continua.

„O să găsim mecanisme să înţeleagă toată lumea că s-a terminat vacanţa!” a avertizat Mihai Tudose.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *