Skip to content
Politică

Tudose continuă atacul asupra băncilor: Pe lângă voi, Terente era copil!

www.ziare.com

Premierul României pare gata să întrețină un război de durată cu instituțiile de crediti din România, acuzând că, prin prisma unor experiențe personale, a ajuns să nu mai aibă încredere în acestea.

Mihai Tudose spune că nu are niciun cont bancar, deoarece preferă să își ridice salariul în numerar pentru a nu plăti comision băncilor și s-a plâns că ar fi fost victima bancherilor în urmă cu câțiva ani.

„Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă.

Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a povestit Tudose, citat de news.ro.

Discuția privind comportamentul instituțiilor de credit  a fost inițiată de actualul ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, acesta reclamând faptul că mai mult de jumătate in băncile prezente în România nu raportează profit.

Poziția lui Mișa a fost adoptată și de primul ministru Tudose, acesta lansând de aproape o lună mai multe acuze la adresa instituțiilor de credit. mai mult, la mijlocul lunii august, Tudose a ieșit la rampă pentru avertiza populația că depozitele constituite în bănci s-ar putea să fie în pericol.

Afirmațiile sale au fost contestate de oficialii BNR, care au ținut să asigure deponenții că nu există în acest moment un astfel de risc în sistemul bancar din România.

Pentru unii analiști politici însă, declarațiile lui Tudose nu sunt deloc hazardate, fiind în nota naționalistă care prinde tot mai mult teren în fostele state comuniste din UE, pe fondul unei propagande inițiate de Moscova în fostele țări satelit ale URSS.

Citiți și: Soros, multinaționalele, agenturili străine – baza propagandei extremiste a lui Dragnea EXCLUSIV

În Ungaria, prima care practică anti-liberalismul încă din 2010, atacul e îndreptat împotriva partidului liberal asociat la Putere cu socialiștii. Nu era un atac împotriva valorilor liberale, ci împotriva Partidului Liberal.

A urmat apoi atacul împotriva multinaționalelor, orice comporație cu România poate fi făcută, și în special asupra sistemului bancar.

Site-ul Comisiei Europene va dezvălui foarte multe lucruri despre aceste fapte. Încrederea în capacitatea României de a urma, în mod clar, o linie democratică pro-occidentală scade. Germenii folosiți de Rusia și aliții săi pentru a vicia atmosfera democratică din România există

Această campanie anti-ONG-uri, anti-Soros, care se desfășoară deja de 2 ani în România a reușit să schimbe percepția publicului, unei părți a lui cel puțin ”, a remarcat, pentru PSNews.ro, politologul Cristian Pîrvulescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *