Skip to content
Politică

Tudose dă vina pe Boc după furtuna din vest. Sute de miliarde, BLOCATE

agerpres.ro

Prim-ministrul PSD Mihai Tudose dă vina pe fostul premier PDL Emil Boc după furtuna care a afectat duminică mai multe județe din vestul țării.

Vijelia de duminică, din vestul țării, a produs daune de 300 de miliarde de lei, dar oamenii nu pot primi despăgubiri de la asigurători din cauza unei dispoziții date de fostul executiv condus de Emil Boc, atunci luându-se decizia ca vijeliile să nu intre la categoria „dezastre naturale”, ci doar cutremurele, inundațiile și alunecările de teren. Banii pentru a acoperi daunele vor veni de la Guvern, printr-o hotâre, în două zile, scrie Realitatea.net.

În urma vizitei lui Tudose la Timișoara, premierul a primit o listă oficială cu despăgubirile, care vor însuma 300 de miliarde de lei, bani pe care Guvernul îi va debloca în două zile.

În aceeași declarație de presă, premierul a lansat un atac la adresa companiilor de energie după furtuna devastatoare din Timișoara.

„Am amânat ședința de Guvern de mâine, poimâine, ca să putem obține toate avizele și să fim în regulă din punct de vedere legal. Încă o dată, felicit toate autoritățile, tot ce înseamnă comitet de situații de urgență. I-am transmis și domnului primar (PNL-istul Nicolae Robu – n.r.) că mai sunt niște probleme. (…) Încercăm să reparăm cât putem, să dăm o mână de ajutor la ceea ce înseamnă pagube pe toată zona afectată. Am speranțe că se va încheia și activitatea Enelului care, în loc să se ocupe de ceea ce ar trebui să facă, a început o activitate de PR foarte activă cât de buni și frumoși sunt ei. (…) Și ANRE parcă doarme în ultima perioadă. Dat fiind faptul că vine iarna, a intrat în hibernare”, a tunat Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *