Skip to content
Politică

Tudose îi cere lui Ludovic Orban demiterea prefectului de Brăila: Trebuia să carantineze tot PNL-ul local

Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Tudose este la a doua epistolă transmisă, prin intermediul Facebook, premierului Ludovic Orban. Tudose cere demiterea prefectului judeţului Brăila.

Mihai Tudose, parlamentar PSD de Brăila, a postat pe pagina sa de Facebook o nouă scrisoare adresată premierului Ludovic Orban.

De data aceasta, Tudose vorbeşte despre neimplicarea prefectului în combaterea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Brăila, scrie adevarul.ro.

Ieri v-am semnalat că tot ieri, 6 august, prefectul Cătălin Boboc a aflat că trebuie implementat ordinul Dvs. din martie privind anchetele epidemiologice. Nu au trecut decât cinci luni. Şi peste 950 de brăileni bolnavi de COVID-19. Şi 32 de decese din această cauză. Şi tragedia continuă”, spune Mihai Tudose.

Parlamentarul spune că prefectul a participat recent la o întâlnire cu toţi primarii PNL din judeţul Brăila, iar la câteva zile după această întâlnire consilierul prefectului a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Declaraţia publică a prefectului: nu este nimic grav, eu (prefectul) nu am avut contact cu funcţionarul. În afară de întrebarea firească: care dintre cei doi nu a fost pe la birou două săptămâni, căci altfel e greu de înţeles cum nu te întâlneşti cu consilierul, rămân două întrebări: de ce nu a făcut acelaşi circ ca în cazul de la primăria Brăila când cerea demisia Primarului? Şi a doua întrebare: de ce nu a făcut anchetă epidemiologică? Fiindcă, conform ordinelor Dvs., ale guvernului, trebuia să carantineze forţat cam tot PNL-ul local”, mai scrie Tudose.

Parlamentarul îi cere premierului Ludovic Orban să-l demită pe prefectul de Brăila, altfel, menţinerea lui în funcţie ar însemna că primul-ministru îşi asumă „acest tip duplicitar de comportament şi acceptaţi mimarea luptei cu pandemia. Închei rugându-vă, şi astăzi, să-i scurtaţi suferinţa. Demiterea sau acceptarea demisiei sunt singurele soluţii”, conchide Mihai Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *