Skip to content
Politică

Tudose încearcă s-o dea la pace cu mediul de afaceri privind impozitarea SURSE

rfi.ro

Prim-ministrul Mihai Tudose încearcă s-o dea la pace cu mediul de afaceri în ceea ce privește impozitarea. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Premierul ar fi de acord cu un impozit pe cifra de afaceri pentru companii, dar gradual şi numai pe unele tipuri de activităţi. Totuși, șeful Executivului aşteaptă rezultatul simulărilor făcute de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), au declarat surse guvernamentale pentru News.ro.

O decizie ar urma să fie luată până la toamnă, au mai spus sursele menționate.

Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE prevede că toate firmele din România vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit, care va dispărea.

Măsura aduce beneficii statului, care încasează bani indiferent dacă firmele fac sau nu profit, dar dezavantajează puternic companiile, mai ales cele aflate la început de drum, care vor plăti sume tot mai mari pe măsură ce se dezvoltă. PSD justifică această schimbare – nepopulară în rândurile mediului de afaceri – prin faptul că România are cel mai mic grad de colectare a veniturilor la buget din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *