Skip to content
Politică

Tudose, prins pe picior greșit. Ce ILEGALITATE ar fi comis

wokv.com

Premierul României, Mihai Tudose, a fost prins pe picior greșit.

Mai exact, actualul premier se pare că face o ilegalitate atunci când refuză să primească salariul pe card, deoarece legea nu permite plata cash a unui salariu de peste 10.000 de lei, or salariul premierului este de circa 15.000 de lei.

”Prin refuzul său de a primi salariul pe card, premierul Mihai Tudose încalcă legea pentru întărirea disciplinei finanaciare, care nu permite plata din casierie a unui salariu mai mare de 10.000 de lei chiar si in mai multe transe (avans si lichidare). În momentul de faţă, salariul premierului este de aproximativ 15.000 lei”, transmite platforma civică PACT, citată de Stelian Muscalu, redacției de știri PSNEWS.RO

Aceasta citează art. 4, alin. 4 din Legea 70/2015: ”Operatiunile de plati in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei”.

PACT îl acuză pe Mihai Tudose și de ipocrizie deoarece Legea 70/2015 a fost votată în Parlament de PSD, inclusiv de Tudose, pe atunci simplu deputat.

”Legea 70/2015 este binevenită pentru România, care aliniază ţara noastră la tendinţele internaţionale de a descuraja operaţiunile cu numerar, reducând astfel evaziunea fiscală şi crescând transparenţa operaţiunilor economice. În Uniunea Europeană, ţări precum Suedia şi-au propus renunţarea totală la plata cu numerar în următorii ani.

Atacul premierului la adresa băncilor este unul nejustificat, care poate avea consecinţe nefaste asupra investiţiilor străine în România. Într-un moment în care toate ţările din UE promovează reducerea operaţiunilor cu numerar, premierul Tudose întoarce România în trecut, demonstrând încă o dată că actualul Guvern are mari dificultăţi în a înţelege realitatea economică şi socială”, mai acuză PACT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *