Skip to content
Politică

Tudose – sac de box pentru eurodeputații PSD. Boștinaru: A făcut o greșeală devastatoare! EXCLUSIV

caleaeuropeana.ro

Se vede treaba că prim-ministrul Mihai Tudose a devenit un sac de box pentru eurodeputații PSD. Astfel, după Viorica Dăncilă, și Victor Boștinaru îl pune pe șeful Executivului la stâlpul infamiei pentru războiul din Partidul Social Democrat.

CITIȚI ȘI: Dăncilă îl pune la punct pe Tudose: Totdeauna a avut conflicte cu femeile din Guvern! EXCLUSIV

Într-o declarație oferită joi seară pentru PSnews.ro, Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a avertizat că „situația este periculoasă și riscă să devină dezastruoasă dacă nu este oprită acum, când încă mai este posibil”.

„Mă gândesc pe de o parte la promisiunile pe care PSD-ul le-a făcut poporului român. Noi am promis că vom guverna altfel decât a făcut-o Băsescu, că vom lupta pentru a reclădi unitatea națională și vom construi împreună o stabilitate democratică. Aceste promisiuni pe care le-am făcut în campania electorală par a fi astăzi puse sub semnul întrebării de modul în cae președintele PSD și prim-ministrul înțeleg să-și gestioneze relațiile dintre ei”, a continuat Boștinaru.

Concret: vicepreședintele grupului S&D a subliniat că lupta Dragnea-Tudose face ca România și PSD să aibă de suferit. În consecință, europarlamentarul a făcut apel la cei doi social-democrați din România să înceteze tărăboiul.

„Dincolo de tentația de a răspunde la întrebarea: «Cine are și cine nu are dreptate?», acest război din interiorul PSD-ului are doi mari ostatici: în primul rând România și în al doilea rând PSD-ul. Dacă nu înțeleg liderii noștri că n-au voie să pună în discuție stabilitatea României într-un context intern și internațional atât de complex, riscă să îi facă pe români să regrete votul din 2016 și să administreze partidului meu o lecție extrem de severă. România și românii nu trebuie tratați astfel și PSD-ul nu are voie să trateze România și românii în această manieră.

De aceea, eu fac un apel ferm și personal la cei doi și la conducerea Partidului Social Democrat, să readucă partidul la starea de stabilitate și de normalitate pe baza căreia să fie gestionate relațiile cu Guvernul României. Această stare de permanentă tensiune și incertitudine a produs deja numeroase efecte costisitoare și riscă să le multiplice. În fața acestei escaladări a relațiilor interpersonale (care par sau cel puțin pot fi considerate și luptă pentru putere), românii se simt trădați și abandonați. PSD-ul nu are nevoie – în numele propriei istorii și al interesului național pe care ne-am angajat să-l servim – de continuarea acestei tensiuni, care riscă să producă efecte extrem, extrem de serioase asupra țării și pune în discuție destinul însuși al Partidului Social Democrat”, a detaliat alesul european.

Întrebat cum i se pare faptul că actualul ministru al Afacerilor Interne (Carmen Dan) a fost prins la mijlocul conflictului Liviu Dragnea-Mihai Tudose, Victor Boștinaru a accentuat pentru început ideea că trebuie elucidate nu doar cazul polițistului acuzat de pedofilie, ci și cel al șefilor care l-ar fi protejat timp de aproape un deceniu.

„Încerc să nu dau în niciun fel dreptate uneia sau alteia dintre părți. Cred însă că sunt îndreptățite solicitările ministrului de Interne privitoare la o elucidare detaliată a condițiilor care au condus la această stare halucinantă, ca un personaj care a comis acte considerate crime de legislația penală română de atâția ani de zile să rămână neatins, iar dosarele lui să fie nelucrate sau protejate. Este limpede că acest caz n-ar fi putut rămâne în starea în care este astăzi dacă el nu ar fi beneficiat de protecția cel puțin tacită a unor structuri și a unor grupuri de interese din Ministerul de Interne. Or, declarația de ieri (miercuri – n.r.) a prim-ministrului, în care spunea că este mulțumit de modul în care Poliția a gestionat criza, este nu doar neadevărată, ci și ofensatoare la adresa românilor cu capul pe umeri, care cred că în țara aceasta copiii lor trebuie protejați de autorități (în primul rând de Poliție – când se află pe stradă sau în spațiile publice). Și cu atât mai puțin românii trebuie să se teamă că oamenii în uniformă pot fi criminalii care atentează la viața și la integritatea copiilor acestei țări”, a punctat PSD-istul.

Mai mult: Victor Boștinaru l-a acuzat pe Mihai Tudose de „o greșeală politică devastatoare” ce riscă să inflameze situația din PSD.

Premierul a făcut o greșeală politică devastatoare. Prin poziționarea de ieri, și-a găsit un pretext condamnabil de a escalada tensiunile cu conducerea Partidului Social Democrat, ridicând miza prin solicitarea voalată de demisie a ministrului de Interne. Nu vreau să spun că ministrul de Interne e bun sau rău (am propriile mele îndoieli), dar într-o criză ca aceasta – generată de violatorul în uniformă – prim-ministrul al oricărei țări (și cu atât mai mult al unei țări membre a Uniunii Europene) trebuia să se concentreze pe elucidarea de îndată a condițiilor care au generat această criză, identificarea făptașilor care timp de 9 ani de zile l-au protejat pe pedofil (și prin neglijență sau complicitate au lăsat ca astfel de lucruri să se perpetueze) să fie identificați și de îndată deferiți justiției. Or, distragerea atenției de la problema reală (comportamentul abominabil al acestui subofițer) la meciul cu ministrul de Interne este de asemenea un lucru regretabil. Este greu să găsești o explicație rațională de ce prim-ministrul a făcut ceea ce a făcut”, a mai spus social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *