Skip to content
Politică

Tudose ține prima ședință de guvern. Încă nu știe ce aprobă

gov.ro

Miniștrii noului guvern PSD ALDE sunt așteptați vineri, 30 iunie, la Palatul Victoria unde ar trebui să se desfășoare și prima ședință a noului Executiv.

Guvernul Tudose se va reuni vineri dimineața pentru o ședință pregătitoare în acre ar trebui să se stabilească și ordinea de zi a ședinței Executivului, programta undeva în jurul orei 14.

" "
" "

Potrivit unor surse guvernamentale, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri s-ar putea afla o serie de ordonanţe de urgenţă, informează news.ro.

Guvernul a fost învestit joi, 29 iunie, de Parlament cu 275 de voturi favorabile şi 102 împotrivă. Este prima ședință de guvern organiată în ultimele 3 săptămâni, după ce criza politică din interiorul PSD a blocat activitatea administrației centrale.

Mihai Tudose a venit în faţa Parlamentului cu o variantă modificată a programului de guvernare asumat anterior de către Guvernul Grindeanu. Cele mai importante modificări sunt în domeniul fiscal.

„Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit şi va avea 2 sau 3 trepte de impozitare”, arată noul program de guvernare.

Dacă va fi aplicată, măsura va elimina cota unică de 16%, în vigoare din 2005, şi va schimba complet modul de taxare a afacerilor din România.

Noul program de guvernare este contestat atât de Opoziție, cât și de reprezentanții mediului de afaceri din țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *