Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: 20 de hectare de teren, incendiate în judeţ

Inquam Photos/Octav Ganea

Aproape 20 hectare de teren agricol au ars, marţi, în timpul mai multor incendii izbucnite pe raza a patru localităţi din judeţul Tulcea, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cel mai mare sinistru a apărut în apropierea localităţii Jijila, acolo unde au ars circa 10 hectare de mirişte de grâu, iar în sprijinul pompierilor localnicii au intervenit cu tractoare. „Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere„, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Nicolae Botezatu.

La marginea satului Ceamurlia de Jos, au ars aproximativ 600 metri pătraţi de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, cauza probabilă a incendiului fiind fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

La Colina, au ars un hectar de teren, 20 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi două anexe gospodăreşti, iar la Iazurile au fost afectate cinci hectare de mirişte şi un autoturism, în acest ultim caz incendiul fiind provocat de un scurtcircuit apărut la autovehicul.

Un alt incendiu a fost semnalat la marginea satului Agighiol, unde au ars aproximativ patru hectare de vegetaţie uscată şi gunoi de grajd, cauza probabilă fiind utilizarea focului în spaţii deschise. Potrivit ISU Delta, citat de Agerpres, niciun eveniment nu s-a soldat cu persoane rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *