Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: 300 de hectare de teren agricol, afectate de lăcuste. „Asta mai lipsea. Sună a molimă biblică”

realitatea.net

După secetă, fermierii din Tulcea au o altă problemă – roiurile imense de lăcuste. „Asta mai lipsea. Sună a molimă biblică”, spun oamenii. Autorităţile locale s-au întrunit de urgenţă și au luat primele măsuri.

Fermierii se tem că-și vor pierde culturile din cauza roiurilor de lăcuste, informează Antena 3.

„Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arşiţă, foamete. Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică. Știi cum te simți acolo pe câmp? Ca în filmele lui Hitchcock, doar că-s lăcuste, nu păsări”, se plâng oamenii.

Potrivit Agerpres, e vorba de circa 300 de hectare de teren agricol, situate între comuna Greci şi oraşul Măcin, care au fost afectate de lăcuste.

Reacția autorităților la problema lăcustelor

Autoritățile locale s-au întrunit de urgență și au decis, printre altele, să avertizeze populația, să identifice proprietarii de culturi afectate și să stropească terenurile cu soluții speciale, din elicopter.

Primarii din Greci şi Măcin așteaptă aviz de la Ministerul Mediului pentru a împrăştia soluţiile de combatere a insectelor.

„Astăzi suntem în ultima fază de obţinere a tuturor aviezelor. Ni s-a transmis deja substanţa activă pe care o vom aplica. Mâine dimineaţă, cum se va lumina de ziuă, încercăm să punem elicepoterul în funcţiune. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat Nicolae Mocanu, primarul comunei Greci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *