Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: Administraţia Deltei Dunării s-a autosesizat în cazul bărcii care a intrat într-un stol de pelicani

ziuaconstanta.ro

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) s-a autosesizat cu privire la cazul în care o barcă cu turişti a intrat într-un stol de pelicani şi i-a identificat pe conducătorul ambarcaţiunii şi firma angajatoare, a anunţat instituţia din subordinea Ministerului Mediului pe pagina proprie de pe Facebook.

Comisariatul de control al ARBDD l-a chemat la sediul instituţiei pe reprezentatul societăţii pentru clarificarea situaţiei şi verificarea documentelor de funcţionare. „Deoarece acesta nu s-a prezentat, Comisariatul de control împreună cu Serviciul juridic al ARBDD va întocmi o sesizare către organele abilitate pentru începerea acţiunilor de cercetare penală privitor la încălcarea prevederilor OUG nr. 57/2007, Articol 52, litera c şi d„, se arată în postarea ARBDD.

Potrivit actului normativ amintit, perturbarea intenţionată a locurilor de reproducere ori de odihnă a speciilor protejate se sancţionează cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Săptămâna trecută, mai multe imagini cu o barcă plină cu turişti care intră într-un stol de pelicani au fost făcute publice de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, al cărei preşedinte a anunţat că a primit alte trei sesizări similare. Ele vor fi transmise zilele acestea autorităţilor pentru soluţionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *