Skip to content
Societate

Tulcea: Aflux important de turişti în Delta Dunării în minivacanţa de Paşte şi 1 mai

Pentru prima oară în ultimii ani, autoturismele cu turişti care şi-au programat minivacanţa de Paşte în Deltă au făcut, vineri, coloane de kilometri la intrarea în municipiul Tulcea, iar Poliţia Rutieră a suplimentat echipajele din trafic.

Şeful de cabinet împuternicit din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Dinu Condrat, a declarat, pentru Agerpres, că primele semnale privind aglomeraţia din trafic au fost înregistrate în jurul orei 11,00, pe drumul naţional Tulcea – Constanţa, iar ulterior situaţia s-a repetat pe segmentul Topolog-Cataloi, de pe drumul naţional Tulcea – Bucureşti.

În municipiu am avut patru echipaje de Poliţie Rutieră şi un echipaj de Poliţie Locală, iar la 2 Cantoane (punct de pe drumul Tulcea – Constanţa – n.r.) am avut un echipaj care a îndrumat participanţii la trafic care veneau de pe autostradă să meargă spre Jurilovca, Mahmudia, Murighiol şi Dunavăţu, iar traficul spre Tulcea să nu se mai stranguleze„, a afirmat Dinu Condrat.

El a mai spus că, vineri, conducerea IPJ a lucrat la o nouă replanificare a activităţilor Poliţiei Rutiere pentru ziua de sâmbătă, astfel încât să se evite aglomeraţia. „Ne-a surprins şi pe noi (aglomeraţia – n.r.). Au fost coloane de kilometri, până la intersecţia Cataloi. Recomandăm şoferilor să plece din timp, să-şi planifice călătoria, să conducă cu viteze regulamentare şi cu mare atenţie„, a menţionat reprezentantul IPJ.

Potrivit acestuia, traficul s-a fluidizat în jurul orei 15,00, iar cât timp circulaţia a fost îngreunată nu au fost aplicate amenzi contravenţionale. Datele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării arată că au fost rezervate până la 95% din locurile din pensiunile deschise în rezervaţie.

1 comentariu la “Tulcea: Aflux important de turişti în Delta Dunării în minivacanţa de Paşte şi 1 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *