Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: Caravană mobilă pentru vaccinarea persoanelor din zonele izolate ale Deltei Dunării

coltisorderomania.ro

Persoanele din comunităţile izolate din Delta Dunării vor fi imunizate împotriva COVID-19 în cadrul unei caravane mobile organizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea. Vaccinarea va începe vineri, 4 iunie și se va efectua cu serurile produse de Pfizer-BioNTech şi Johnson & Johnson, conform prefecturii Tulcea.

Sezonul turistic de anul acesta este la început şi îmi doresc ca Delta să fie un loc sigur pentru turiştii care ne vor vizita şi anul acesta”, a declarat prefectul Marcel Ivanov.

Vineri, începând cu ora 08.00, o echipă mobilă de vaccinare se va deplasa în Pardina şi Chilia Veche pentru a vaccina locuitorii zonei dornici să se imunizeze. Conform DSP, în Pardina se estimează că se vor imuniza 40-45 de persoane, iar în Chilia Veche vor fi efectuate 70-80 de imunizări.

În Tulcea incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 0,3 cazuri la mia de locuitori, iar de la începutul pandemiei au fost confirmate 8.427 cazuri. Dintre acestea 8.038 au fost declarate vindecate, iar 287 de persoane au decedat, informează Agerpres. Până miercuri, 2 iunie, în judeţ s-au vaccinat 71.388 de persoane, iar dintre acestea 530 doar în ultimele 24 de ore de monitorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *