Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: O pensiune din Crişan a fost distrusă într-un incendiu. Focul a fost stins după opt ore

news.ro

O pensiune din localitatea tulceană Crişan a fost distrusă duminică, într-un puternic incendiu, focul fiind stins după opt ore. Incendiul a fost provocat de un coş de fum defect.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, pompierii au fost solicitaţi să intervină duminică, în jurul orei 11.15, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din localitatea Crişan.

La faţa locului s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crişan, cu o ambarcaţiune, două motopompe transportabile şi o ambarcaţiune SMURD.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără şi degajare de fum, iar în spaţiile de cazare nu se aflau turişti.

În aceste condiţii, spre locul intervenţiei s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcaţiune SAR şi o motopompă transportabilă. Incendiul a pornit de la o anexă şi s-a propagat la toate celelalte construcţii, fiind poziţionate tip vagon (în linie). Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55”, a anunţat ISU Tulcea.

Sursa citată a menţionat că în urma incendiului au ars o construcţie din lemn P+1 de aproximativ 200 de metri pătraţi, o construcţie din lemn de aproximativ 60 de metri pătraţi, sală de mese de 80 de metri pătraţi, bucătărie cu anexe aproximativ 200 de metri pătraţi şi construcţie din cărămidă şi lemn aproximativ 300 de metri pătraţi.

De asemenea, au fost distruse sume de bani aflate într-o cutie de valori, fiind vorba de 35.000 lei şi 10.000 euro.

În sprijinul pompierilor militari, au acţionat membri din cadrul SVSU Crişan şi localnici cu motopompe.

Pompierii au precizat că focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum deteriorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *