Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: Patru case din Babadag, afectate de un incendiu; focul ar fi fost pus intenţionat

ISU Tulcea

Patru case din oraşul Babadag au fost afectate marţi dimineaţă de un incendiu – două locuinţe au fost distruse de flăcări, o a treia a fost afectată parţial, iar la a patra casă a ars doar o mică suprafaţă din acoperiş, însă nu au existat victime.

Potrivit ISU Tulcea, cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiunea intenţionată.

”Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Delta’ al judeţului Tulcea au fost alertaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 03,40, că în oraşul Babadag a izbucnit un incendiu la două locuinţe. În scurt timp după alertare, 10 salvatori ai Staţiei de Pompieri Babadag au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere, unde au observat că incendiul se manifesta de fapt la 4 locuinţe. În tot acest timp, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a fost trimis în sprijin un echipaj format din 4 subofiţeri cu o autospecială de stingere de capacitate mare”, informează ISU Tulcea.

S-a intervenit pentru a se limita extinderea flăcărilor la locuinţele învecinate şi s-a reuşit în timp operativ ca incendiul la a patra locuinţă să fie lichidat, iar în mai puţin de jumătate de oră de la primirea apelului incendiul a fost localizat, precizează sursa citată.

”În urma incendiului, două locuinţe au fost distruse de flăcări, o a treia a fost afectată parţial, iar la a patra casă a ars doar o mică suprafaţă din acoperiş. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă şi cu risc mare de propagare a incendiului, deoarece casele din acea zonă a oraşului sunt foarte apropiate una de alta, iar pompierilor le-a fost destul de greu să localizeze şi să oprească la timp extinderea flăcărilor”, menţionează reprezentanţii ISU.

Nu au fost înregistrate victime. Incendiul a fost lichidat, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *