Skip to content
Știri locale Timiș

Tulcea: Peste 1.200 de popriri pe indemnizaţiile pensionarilor din judeţ, în ultima lună

Inquam Photos/Octav Ganea

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) din Tulcea a executat, luna trecută, peste 1.200 de popriri pe prestaţiile primite de persoanele în vârstă, numărul acestora fiind similar cu cel al popririlor executate anterior debutului crizei sanitare.

Directoarea executivă a CJP, Mihaela Stănciulescu, a declarat că valoarea totală a celor 1.229 de popriri a fost luna trecută de 223.111 lei şi a menţionat că faţă de anul trecut numărul popririlor este mai mare cu peste 40%.

Anul trecut, a fost puţin diferit pentru că a existat un act normativ care a permis suspendarea reţinerilor şi la un moment dat am avut 700-800 de popriri. Acum, suntem iar la 1.200, cum eram înainte (de debutul crizei sanitare, n.red.). Nu sunt modificări semnificative de la lună la lună„, a precizat directoarea executivă a CJP.

Stănciulescu a precizat că popririle se impun în general după ce pensionarii nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale sau sunt executaţi silit în urma neachitării unei datorii stabilite de o instanţă judecătorească, informează agerpres.ro.

Înfiinţarea popririlor asupra prestaţiilor plătite de CJP se face în cadrul acţiunilor de executare silită începute de terţe persoane împotriva debitorilor care au calitatea de beneficiari ai sistemului public de pensii, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură civilă„, a mai menţionat reprezentanta CJP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *