Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: Primăria cere Consiliului Judeţean ca falezei Dunării să îi fie atribuit numele Ivan Patzaichin

Bucuresti FM

Primăria municipiului Tulcea a solicitat Consiliului Judeţean (CJ), instituţie care administrează faleza Dunării din oraş în perioada lucrărilor de reparaţie a acesteia, să atribuie numele multiplului campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin acestei zone de promenadă a tulcenilor.

Într-un comunicat de presă remis luni de Primăria municipiului, propunerea este explicată prin obligaţia morală de a onora personalitatea lui Ivan Patzaichin.

„Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele. Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, iniţiat de toţi consilierii judeţeni, pentru atribuirea denumirii Faleza Ivan Patzaichin”, se arată în scrisoarea adresată de primarul Ştefan Ilie conducerii CJ şi inclusă în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *