Skip to content
Știri locale Tulcea

UPDATE Tulcea: Şlep acostat pe Braţul Sfântu Gheorghe. Căpitănia Zonală – Nu există pericol de scufundare

News.ro

UPDATE 21.15

Căpitanul şef al Căpităniei Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat, pentru AGERPRES, că nu există pericol de scufundare în cazul vasului din Murighiol, ancorat pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, pentru care intervin lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta deoarece a luat apă.

Deocamdată, se coordonează activităţile de salvare a navei. Apa s-a infiltrat într-un compartiment din centrul vasului, din cauza găurilor apărute pe fondul coroziunii. Nava este ancorată, este dreaptă şi nu există pericol de scufundare sau de răsturnare”, a precizat căpitanul şef Dan Ichim.

—————-

Un şlep acostat pe Braţul Sfântu Gheorghe se află în pericol de scufundare, întrucât ia apă, iar pompierii tulceni intervin, vineri seară, cu mai multe motopompe, potrivit news.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, vineri, prin apel la 112, pe Braţul Sfântu Gheorghe, în apropierea localităţii Murighiol, la un şlep care ia apă şi există pericolul de a se scufunda.

Către locul indicat a fost trimis un echipaj format din patru subofiţeri cu o autospecială şi două motopompe.

În acest moment se intervine pentru scoaterea apei din şlep cu 7 motopompe, două ale ISU Delta Tulcea şi cinci ale persoanelor civile din zonă. Nu există pericolul de a bloca canalul navigabil, şlepul este acostat”, a transmis ISU Tulcea.

Sursa citată a menţionat că şlepul fusese transformat în ponton-dormitor şi nu are oameni la bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *