Skip to content
Știri locale Tulcea

Tulcea: Vaccinarea şi asigurarea securităţii turiştilor în Deltă – principalele provocări ale autorităţilor

romaniasalbatica.ro

Vaccinarea anti-COVID-19 şi asigurarea securităţii turiştilor în timpul transportului în Delta Dunării sunt principalele provocări ale autorităţilor judeţului Tulcea, la începutul sezonului turistic, potrivit agerpres.

În opinia prefectului judeţului Tulcea, Marcel Ivanov, operatorii turistici sunt pregătiţi să-i primească pe vizitatori, iar vaccinarea şi transportul în Deltă sunt principalele provocări în momentul de faţă.

„Turiştii au considerat Delta un loc sigur anul trecut, iar din acest motiv a trebuit să ne pregătim mai mult anul acesta. Provocările sunt vaccinarea anti-COVID-19, numărul mare de turişti şi asigurarea securităţii turiştilor. (…) În Deltă, limitările de viteză ar trebui să fie mult mai mari”, a afirmat prefectul.

La rândul lui, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Petrov, a menţionat că asigurarea securităţii turiştilor în timpul transportului pe apă este o provocare în contextul în care autorităţile care trebuie să intervină în situaţii de urgenţă nu deţin mijloace suficiente pentru a ajunge rapid în locurile în care sunt chemate.

„Cred că una dintre provocări este de a asigura securitatea turiştilor, pentru că atunci când numărul lor este foarte mare şi riscul de apariţie a unor evenimente este de asemenea mare. Nu avem o dotare suficient de bună pentru a interveni în orice moment în orice punct al Deltei. Totuşi avem sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru a crea o subunitate la Murighiol, care va asigura securitatea şi siguranţa transportului în zonă”, a declarat inspectorul şef al ISU Delta.

Prefectul a mai spus că proiectul iniţiat de Inspectoratul General vizează mai multe judeţe din ţară, iar în Tulcea viitoarea subunitate va avea mijloace de intervenţie necesare pe apă şi pe uscat.

„La Murighiol, se va construi o gardă de intervenţie şi vom avea o autospecială şi o ambulanţă SMURD. Pe partea navală, avem mijloace pregătite pentru detaşare în zonă”, a menţionat şeful ISU Delta.

Până în prezent, la Murighiol, s-a identificat terenul pe care se va construi viitoarea subunitate ISU Delta, iar Primăria comunei desfăşoară activităţi de degrevare de sarcini a suprafeţei respective, potrivit sursei citate.

Conferinţa de presă a avut loc la Prefectura judeţului după videoconferinţa susţinută la sediul MAI.

1 comentariu la “Tulcea: Vaccinarea şi asigurarea securităţii turiştilor în Deltă – principalele provocări ale autorităţilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *