Tun imobiliar de 8,7 milioane euro la Ploieşti: 14 inculpaţi, inclusiv avocaţi şi notari

Sursa foto: Pixabay

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti anunţă că au trimis în judecată 14 persoane fizice şi juridice inculpate pentru înşelăciune calificată în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, bancrută frauduloasă în formă continuată, fals în intelectual în formă continuată şi complicitate la aceste infracţiuni. Este vorba despre dezvoltatori imobiliari, avocaţi, notari care, folosindu-se de trei proiecte imobiliare dezvoltate în municipiul Ploieşti, au încasat bani în baza unor promisiuni de vânzare apartamente, prejudiciul total fiind de 8.700.000 de euro. Firmele care au ridicat blocurile de locuinţe au intrat în insolvenţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti anunţă, miercuri, cu au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi, persoane fizice şi juridice implicate în fraude imobiliare, cunoscute în spaţiul public ca afacerile White Tower, City Gate şi Mărăşeşti.
„În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2018-2024, în mod repetat, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu complicitatea notarilor publici, inculpaţii T.M. şi T.G.R., dezvoltatorii imobiliari, împreună cu alte persoane, toate inculpaţi în cauză, au indus în eroare, atât cu prilejul încheierii, cât şi cu prilejul executării unor antecontracte de vânzare-cumpărare de apartamente, promitenţi cumpărători de bună-credinţă, prin prezentarea ca adevărată a faptului că le vor vinde apartamente, la termenele stabilite, în blocul White Tower şi în complexul rezidenţial City Gate din Municipiul Ploieşti, folosind manopere dolosive, cu scopul de a obţine foloase materiale injuste”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
După luni de anchetă, s-a stabilit că prejudiciul în acest dosar este de aproape nouă milioane de euro.
„Prejudiciul total creat persoanelor vătămate din cele trei complexuri rezidenţiale este de aproximativ 8.700.00 euro, inculpaţii acţionând în timp, în mod constant, după o strategie bine pusă la punct de inculpatul N.V., avocat în cadrul Baroului Prahova, specializat în litigii de faliment, insolvenţă şi licitaţii, pentru mărirea artificială a pasivului, concomitent cu scăderea activelor patrimoniale”, informează procurorii.
Aceştia au făcut publică strategia folosită de cei care au acţionat în afacerea City Gate din Ploieşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: