Tunurile date din bani publici de un important primar PNL cu o firmă fără niciun angajat

Unul din primarii PNL a decis să plătească o sumă uriașă pentru achiziția a peste 10 tone de brânzeturi și cârnuri pe care să le distribuie către centrele de asistență socială din sectorul pe care îl conduce. Foarte interesant este de remarcat cum o firmă, fără niciun fel de angajat, poate câștiga contracte cu statul de 320 de mii de euro plus TVA pentru furnizarea de produse din carne către centrele sociale din sectorul 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, aflată în subordinea liberalului Rareș Mănescu, cheltuiește peste 1 milion de euro pe brânză și carne, cantitatea echivalând cu 34 de tiruri a câte 10 tone, informează jurnaliștii de la sursazilei.ro.

În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6, instituție condusă de un anume Marius Lăcătuș, se află 23 de centre și complexuri de servicii sociale pentru copii, bătrâni, asistați sociali și persoane cu dizabilități. Așa că autoritățile trebuie să cheltuiască bani pentru asigurarea meselor zilnice din aceste așezăminte, dar sumele anunțate zilele acestea depășesc orice imaginație.

Direcția menționată a demarat, în luna iunie, procedura de „licitație restrânsă accelerată” pentru cumpărarea de brânzeturi. Valoarea totală a achiziției a fost de 2,4 milioane de lei, fără TVA. La sfârșitul lunii septembrie, conducerea DGASPC sector 6 a încheiat patru contracte acord-cadru pentru achiziția de brânzeturi:

1. Comiga Prodimpex – contract în valoare de aproximativ 540.000 de lei,

2. Ibis Office Grup – contract în valoare de 770.000 de lei,

3. Direct Home Services Distribution – contract de 584.000 de lei,

4. Geocor Trade-Impex – contract în valoare de 580.000 de lei

Cele patru contracte însumează 2.474.000 lei și au o valabilitate de 12 luni, ceea ce înseamnă aproape 600.000 de euro la care adăugam TVA-ul de 24%.

Conform calcului făcut de cei de la sursazilei.ro, având în vedere că un 1 kilogram de brânză se cumpără cu aproximativ 15 lei, rezultă că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cumpără 20 de tiruri cu brânză, a câte 10 tone fiecare.

Aceeași procedură de licitație restrânsă accelerată s-a aplicat și pentru achiziția de carne.

Dacă anunțul pentru achiziția de carne s-a demarat în luna martie a anului 2014, oficialii DGASPC sector 6 au încheiat, o lună mai târziu, un contract pentru achiziția de carne de vită, de curcan, de pui și de porc cu firma A&B Market Store. Această firmă, înființată în anul 2011, este administrată de un anume Voisan Robert Adrian și care deși a câștigat un contract atât de mare nu figurează cu niciun angajat, după cum se poate vedea în raportul de mai jos, existent pe site-ul risco.ro.

ab

Chiar și așa, firma va încasa 1,4 milioane de lei, fără TVA, pentru furnizarea de carne, timp de un an, celor 23 de centre sociale. Ca o comparație, întreaga cifră de afaceri din 2013 a acestei firme a fost una de 2,3 milioane de lei. Acum, în 2014, doar printr-un contract cu DGASPC sector 6, A&B Market Store aproape atinge cifra de afaceri din 2013.

Specialiști din industria cărnii au explicat pentru cei de la sursazilei.ro că 1 kilogram de pulpă de porc costă, în medie, 2,7 euro. Kilogramul de carne tocată pentru chiftele sau perișoare costă aproximativ 1,7 euro, iar pieptul de pui costă aproximativ 4 euro/kg.

Conform unor calcule pornind de la aceste prețuri rezultă că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cumpără 130.000 de kg de carne. Dacă le împărțim în tiruri a câte 10 tone fiecare, se mai adună încă 13 astfel de transporturi pentru aceleași centre sociale.

De precizat că directoarea economică din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a sectorului 6 este Gabriela Schmutzer, fost consilier local PSD, cea care a condus destinele instituției și în perioada în care fostul democrat- liberal, Cristian Poteraș, era primar al sectorului 6, cel implicat în mai multe dosare cu retrocedări ilegale. Poteraș a pierdut alegerile din 2012, Gabriela Schmutzer a rămas directoare economică a instituției, semn că se poate adapta oricui vine la putere în sector.

Mai trebuie remarcat faptul că site-ul Direcției Generale de Asistență Socială sector 6 este unul cu informații la zi, cu excepția secțiunii unde pot fi verificate declarațiile de avere și interese, unde apare mesajul: ”Secțiunea este în construcție”, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

declaratii de avere

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: