Skip to content
Politică

„Tupeu agresiv, aroganță năucitoare, oameni mai degrabă mediocri din punct de vedere al realizărilor profesionale”. Valeriu Nicolae, analiză dură despre USR

Inquam Photos / George Călin

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, Valeriu Nicolae, a prezentat, marţi, într-o postare pe Facebook, o analiză a problemelor USR-ului, menţionând că partidul prezintă o incapacitate de a accepta geşelile făcute şi de a le rectifica şi că unii dintre reprezentanţi au un tupeu agresiv şi o aroganţă năucitoare.

“Unele din problemele USR-ului.

Ego-uri exagerate. O analiză cinstită a reușitelor șefilor USR (la nivel central și județean) și în special a Biroului Național (conducerii USR) precedente intrării acestora în politică demonstrează că sunt în general oameni mai degrabă mediocri din punct de vedere al realizărilor profesionale și cu o lipsă de multe ori șocantă de experiență managerială. Până și din mâna de oameni buni sau foarte buni din BN sunt unii care în loc să se compare cu profesioniști mai buni ca ei (niciunul nu este un reper profesional) se compară cu catastrofele din partidele celelalte și au impresia că sunt automat niște lumini. De aici rezultă și:

Tupeul agresiv și aroganța câteodată năucitoare ale unora dintre reprezentanții USR, cuplată cu o lipsă stridentă de abilități de comunicare. Asta a dus la o polarizare rapidă, și din punctul meu de vedere imposibil de rezolvat, în interiorul USR. Oamenii care ar trebui să fie ascultați sunt pe burtă, sictiriți sau demisionari și partidul se radicalizează cu o viteză îngrijorătoare.

Incapacitatea de a accepta greșelile făcute și de a le rectifica. Partidul pare să fie continuu într-o competiție de măsurare a orgoliilor, lucru care reduce dramatic nu numai posibilitatea de a crește, dar mai ales aceea de a păstra oamenii de care chiar are nevoie. Este ridicol să te bați peste tot cu pumnul în piept că USR-ul este “cel mai viu și mai democratic partid” când partidul se rupe/moare din cauza unei obsesii îngrijorătoare pentru control și putere. USR-ul devine un partid de oameni care sunt “făcuți” de partid (aleși pentru sigla partidului) și nu de oameni care aduc voturi în plus partidului. Practic, un partid de tip vechi cu un discurs adesea radical fie de stânga fie de dreapta. Un partid care a ajuns să promoveze într-o dovadă incredibilă de lipsă de informare (un eufemism) unele dintre cele mai toxice personaje ale PNL-ului doar pentru faptul că sunt femei.

Despre cele de mai sus, blesteme și urări de bine de la ora 19 în zoom-ul de mai jos.

https://us02web.zoom.us/j/81455031276…”, este mesajul postat pe Facebook de Valeriu Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *