Tupeu de fost parlamentar! Clădire apărută ca ciuperca după ploaie în mijlocul plajei Mamaia

mare plajă
Sursa foto: Unsplash

Afaceristul Constantin Alin Bucur, fost deputat UNPR în legislatura 2012-2016, s-a gândit că lărgirea plajei de la Mamaia poate fi o bună oportunitate pentru a-și extinde și el business-ul. A închiriat zeci de mii de metri pătrați de plajă și a primit autorizație să construiască trei piscine îngropate, pentru care a excavat sute de tone de nisip. Ca să prindă noul sezon turistic, în mai puțin de o lună, s-a grăbit să ridice și o clădire de sute de metri pătrați, lângă piscine. Autoritatea care i-a închiriat plaja spune însă că s-a extins într-o zonă unde legal nu avea voie să construiască și a lăsat liberi din noua plajă doar 200 de metri până la intrarea în mare.

Lucrările la viitoarele trei piscine îngropate de pe plaja din Mamaia pentru care Alin Bucur a primit autorizație de construcție sunt în plină desfășurare, mai ales că din 1 Mai au început să vină turiști pe litoral. Pe afaceristul fost parlamentar, care a închiriat 31.400 de metri pătrați de plajă la Mamaia, în două loturi, de la Administrația Apele Române, nu pare să-l intereseze faptul că legea permite doar construcții provizorii pe plajă, care pot fi desființate rapid la finalul sezonului estival, și a dat „liber” buldozerelor pentru a elimina sute de tone de nisip.

  • Ex-parlamentarul Constantin Alin Bucur, care deține firma BC Cogen Management SRL, dar și bufet-barul Angels Beach, la parterul clădirii Caelia Residence din Mamaia, a interpretat sintagma „amenajare plajă turistică” absolut haotic și a lăsat loc dezastrului.
  • SC BC Cogen Management SRL a primit autorizație de construire de la Primăria Constanța – pentru „amenajare plajă turistică“ în Mamaia, sector IV, subsector 15 – în luna martie 2024.
  • De atunci, în doar o lună, cu utilaje grele – camioane, vole, compactoare -, fostul deputat Constantin Alin Bucur a excavat sute de tone de nisip și a tasat zona de plajă închiriată în stațiunea Mamaia.
  • Lucrările au avansat rapid, pentru că, dacă la începutul lunii aprilie avea doar niște săpături pentru piscine și o fundație direct pe nisip, făcută din lemn, imaginile surprinse de Gândul în 1 mai arată că, după mai puțin de o lună, a ridicat o construcție de sute de metri pătrați, cu pereți din rigips, tencuită și sprijinită cu stâlpi de susținere în unele zone, care probabil vor servi ca terasă pentru bar-restaurant.
  • Fostul deputat, acum afacerist, a înțeles însă în notă personală acordul pentru ”amenajare plajă turistică”, iar un răspuns de la Administrația Bazinală Apele Române arată clar că s-a extins cu construcția unde legea îi interzice.

Gândul prezintă imagini care arată unde a ajuns afaceristul Bucur cu lucrările până în data de 1 mai, pe plaja din Mamaia, unde se poziționează mai presus de lege, dar și punctul de vedere al parlamentarului constănțean Stelian Ion, care susține că șantierul a „spart”, fără milă, plaja, la nici 200 de metri de valurile mării.

Cine este afaceristul Bucur, care construiește, cu îngăduința autorităților, pe noua plajă extinsă de la Mamaia

Constantin Alin Bucur a fost deputat în legislatura 2012-2016, din partea UNPR, și este fiul omului de afaceri Constantin Bucur (n.red. – senior), care a fost asociat și el în firma BC Cogen Management SRL până la începutul anului, când i-a cedat toate părțile sociale juniorului.

  • Potrivit termene.roConstantin Bucur mai este asociat/acționar în următoarele firme: Vest – Energo SA, BDH International SRL,  FC Gloria Buzău SA (unde deține 95,51 % din capitalul social), Romitalpost Development SRL, ANJIN San Impex SRL, ANJIN San Com SRL, Proiect Constructor IMPEX SRL, Free Lance Stringer Press SRL, Marinarul Prodimpex SRL, Golf Oil Company SRL,  Biotech Industries SRL, Glax One SRL, Esco Energo Services SRL, MED Work Professional SRL.
  • La rândul său, Constantin Alin Bucur este asociat în Veralin & Co Impex SRL, Sudsolar SRL, A&A Vigilent Concept SRL, Tehnoinvest Energy SRL, A&I Surface Protect SRL și  Angels Beach 11 SRL.

Fostul parlamentar deține și firma Angels Beach, un bufet-bar (unde se execută, de asemenea, lucrări) situat la parterul complexului de lux Caelia din stațiunea Mamaia, imobil construit ilegal prin manevrele lui Radu Mazăre, și în dreptul căruia se desfășoară șantierul pentru amenajarea piscinei semiîngropată pentru care au fost sfidate noțiuni elementare de legalitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL