Skip to content
București

„Tupeu incredibil!” Wring reclamă interese ascunse ale lui Bădulescu. Detaliu incomod despre Firea EXCLUSIV

psnews.ro

Consilierul general Roxana Wring (președintele USR București) a acordat joi seară o declarație pentru PSnews.ro, în care a reclamat interese ascunse ale viceprimarului PSD Aurelian Bădulescu.

VEDEȚI ȘI: Viceprimarul Bădulescu, limbaj suburban la adresa consilierilor USR: Javre ce sunteţi! Animale!

Așa cum puteți citi în linkul de mai sus, Bădulescu a avut cuvinte extrem de dure la adresa USR-iștilor din CGMB, care s-au opus unui proiect imobiliar destinat facultăților de Medicină și Stomatologie din București.

Ei bine: contactată de PSnews.ro, Roxana Wring a subliniat că era vorba despre distrugerea unui spațiu verde din Parcul Orășelul Copiilor. În același context, Wring l-a acuzat pe viceprimar de legături cu diverși dezvoltatori imobiliari din Capitală.

„Cei care urmăresc ședințele Consiliului General știu că domnul Bădulescu  așa vorbește de obicei. Astăzi, în mod deosebit, a fost foarte supărat în două reprize: o dată când ne-am opus adoptării noului regulament pentru Comisia tehnică de urbanism (și domnul Bădulescu – din câte înțeleg – este apropiat de anumiți dezvoltatori imobiliari), iar a doua oară când USR nu a votat un proiect de hotărâre prin care se aprobă o construcție pe un teren care de fapt este spațiu verde în Sectorul 4. E o construcție pe care Primăria Sectorului 4 o face în parteneriat cu Facultatea de Stomatologie, dar informația pe care am primit-o este foarte vagă și considerăm că Sectorul 4 are alte terenuri pe care poate să facă acest proiect – nu trebuie să atenteze la un spațiu verde din Parcul Orășelul Copilului.

Fusese invitată doamna prorector Ecaterina Ionescu, care ne-a vorbit despre sănătatea copiilor (foarte bine – suntem bineînțeles de acord cu dânsa că trebuie să avem cabinete stomatologice, să promovăm sănătatea dentară etc.), dar n-avea nicio legătură cu subiectul în sine: un parteneriat în care Primăria trebuie să aprobe ca un spațiu verde să devină teren construit.

Este incredibil cum domnul Bădulescu are acest tupeu să vorbească, când de fapt dânsul aduce poziția de consilier general și cea de viceprimar la cel mai jos nivel. Cred că nimeni nu poate să reprezinte mai nedemn cetățenii care l-au votat decât dânsul. Pe tot parcursul ședinței, a proferat numai injurii, numai atacuri la persoană, numai calomnii!, a tunat Wring.

Totuși, solicitată să precizeze un nume de dezvoltator imobiliar din cercul viceprimarului PSD-ist, consiliera generală a refuzat.

„Nu. Asta am aflat și eu din presă. Am văzut că dânsul a fost avocatul domnului Becali în mai multe cazuri. De aici fac și eu legătura. În plus, văd cum se votează pe PUZ-uri: sunt planuri urbanistice zonale care condamnă Bucureștiul la subdezvoltare și care nu ar trebui să treacă și e se vede că ele trec cu votul PSD, ALDE și de multe ori și PMP (PNL din când în când): se construiesc blocuri fără spații verzi, fără drumuri de acces, fără utilități”, a punctat șefa USR București.

În încheiere, Roxana Wring a dezvăluit un detaliu incomod: deși prezentă la ședința de joi a CGMB, primarul Gabriela Firea nu a luat deloc cuvântul, USR-ista punând această atitudine pe seama umilinței suferite luni seară, când edilul social-democrat a primit huiduieli pe Arena Națională, la ceremonia de omagiere a Simonei Halep.

„Eu cred că domnul Bădulescu s-a dezlănțuit astăzi și pentru că doamna primar general nu a vorbit deloc, așa că a ocupat dânsul locul. Doamna primar de obicei ne ține un discurs de vreo jumătate de oră la începutul ședinței, dar astăzi nu a spus absolut nimic la microfon. A fost prezentă la primele trei proiecte, la care știa că se va vota pozitiv, pentru că sunt proiecte care se referă la ajutor pentru anumite categorii sociale. Imediat după al treilea sau al patrulea proiect, a plecat, dar nu a spus absolut nimic. De obicei, doamna Firea începe ședința prin a trece în revistă toate proiectele bune promovate de dânsa și cât de recunoscători ar trebui să-i fim cu toții. Ei bine, astăzi, presupun că legat și de ce s-a întâmplat pe stadion luni, nu a spus absolut nimic”, a conchis liderul USR București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *