Skip to content
Politică

Turbulențe în CGMB. Om al lui Nicușor Dan, prins cu frauda la vot (VIDEO)

theologhia.wordpress.com

Au apărut turbulențe în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Un om al lui Nicușor Dan a fost prins cu frauda la vot.

Scandalul a izbucnit după ce pe Facebook a apărut un filmuleţ dintr-o şedinţă a CGMB în care se vede cum unul dintre consilieri votează şi în locul altcuiva. Bărbatul ar fi votat în locul lui Nicuşor Dan, susține autorul postării, consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu.

„De remarcat modul in care Nicusor Dan face apel la corectitudinea votului in contextul in care consilierii USB votează la două mâini… Domnul Consilier General Dumitru Dobrev votează în locul domnului Nicușor Dan” este mesajul lui Voicu, postat pe Facebook miercuri seară.

Puteți urmări AICI înregistrările video postate de către consilierul ALDE.

Ulterior, joi, Valentin Voicu a anunțat la Antena 3 că grupul său parlamentar va depune plângere penală împotriva consilierului USB (acum USR) Dumitru Dobrev, dar și împotriva lui Nicușor Dan, despre care susține că era obligat să își scoată cartela din aparat în momentul în care a ieșit din ședință.

Contactat telefonic de către aceeași televiziune, Nicușor Dan a recunoscut incidentul și a confirmat că votul în plus s-a făcut cu cartela lui. De asemenea, președintele USR și-a cerut scuze pentru incident și a promis că nu se va mai repeta.

Întrebat dacă îl va demite pe consilierul care a încălcat legea, votând la două cartele, Nicușor Dan a răspuns că nu va lua o asemenea măsură.

„A fost o chestiune pe un vot la care toată lumea a fost de acord”, a spus Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *