Skip to content
Politică

Turbulențele politice în Republica Moldova continuă. Cine l-a amenințat pe Timofti

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este urmărit penal de procurorii moldoveni pentru că l-ar fi ameninţat cu violenţa pe preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală precizează că urmărirea penală a fost pornită în urma unui demers al Preşedinţiei de la Chişinău. Nicolae Timofti a solicitat procurorilor să spună dacă acţiunile publice ale lui Renato Usatîi pe parcursul anului 2015, precum şi protestele organizate de acesta în preajma instituţiei prezidenţiale, ar constitui o ingerinţă în activitatea şefului statului. Procuratura Generală precizează că în demers Nicolae Timofti menţionează că Usatîi l-ar fi ameninţat cu răfuiala fizică.

„În rezultatul examinării respectivei sesizări şi a circumstanţelor cazului, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală în baza articolului 349 alin. (1) Cod penal (ameninţarea cu violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere).”, precizează procurorii. Dacă va fi găsit vinovat, Usatîi ar putea fi obligat să achite o amendă de la 6.000 la 20.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani. Renato Usatîi a plecat duminică la Moscova. În ajunul desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, Partidul Nostru a organizat acţiuni de protest inclusiv în preajma reşedinţei prezidenţiale de la Condriţa, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *