Turcan: A fost lansată procedura simplificată pentru restaurarea bisericii fortificate din Moşna

Sursa foto: flickr

Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a lansat procedura simplificată pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a bisericii fortificate din Moşna, una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania.

„Acest demers reprezintă un pas esenţial pentru protejarea şi valorificarea unui monument istoric de o importanţă deosebită, cu o bogată istorie şi un patrimoniu cultural remarcabil. (…) Este important să revitalizăm astfel de locuri atât de speciale pentru România şi pentru bogăţia noastră culturală. Aşteptăm cu nerăbdare să redăm această bijuterie arhitecturală comunităţii şi să o punem în valoare pentru generaţiile viitoare”, a transmis luni ministrul Culturii, Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Biserica evanghelică fortificată din satul Moşna, judeţul Sibiu, este un monument istoric de o valoare inestimabilă. Construită în jurul anului 1485 de meşterul pietrar Andreas Lapicida, biserica din Moşna este un exemplu remarcabil al Goticului târziu. Elementele arhitecturale impresionante, precum ferestrele cu modele Masswerk şi bolţile cu nervuri în reţea, aduc în atenţia noastră măiestria medievală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: