Skip to content
Politică

Turcan atrage atenția: ,,Când Guvernul este slab, lovește în oamenii cinstiți”

puterea.ro
" "

Fostul lider al PNL, Raluca Turcan sustine, luni, intr-o postare pe pagina sa de facebook, ca impozitarea persoanelor care lucreaza cu norma redusa este o noua tactica de a aduce contributii  bugetului. Aceasta considera ca lucratorii cinstiti vor fi loviti de acest impozit si vor fi fortati sa renunte la locul de munca si sa lucreze ,,la negru”.

De asemenea, Turca ne informeaza ca Guvernul nu a avut sustinerea Consiliului Economic si Social pentru aceasta ordonanta. In plus, se pare ca modificarea Codului Fiscal prin ordonanta incalca dispoziţiile art. 4 din Codul fiscal care prevăde că „prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

" "
" "

,,Codul Fiscal este o lege organică, iar o lege organică nu poate fi modificată printr-o ordonanță simplă. În acest moment Guvernul nu poate emite OUG, pentru aceasta ar trebui să convoace Parlamentul. Dacă Avocatul Poporului nu va reacționa la cererea PNL și a mediului de afaceri de a întoarce din drum această aberație fiscală, înseamnă că Victor Ciorbea are un rol pur decorativ și poate fi trimis în vacanță pentru o perioadă mai lungă, dar nu pe banii oamenilor.” spune Turcan, pe pagina sa de facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *