Skip to content
Societate

Turcan: Comisia Europeană a aprobat proiectul spitalului regional Iași

psnews

Vicepremierul Raluca Turcan anunță vineri, într-o postare pe Facebook, că proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași a fost aprobat de Comisia Europeană. „Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei”, spune ea.

În decembrie, am semnat primul contract de finanțare a unui spital regional, iar realizarea lui intră în linie dreaptă. Am deblocat în primele luni de guvernare un proiect esențial pentru românii din acea zonă a țării, promis de PSD pentru a fi apoi abandonat cu cinism, tot de PSD. Sunt 143 milioane de euro, bani necesari pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași”, a scris Raluca Turcan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

„Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei”, a mai afirmat vicepremierul, precizând că „celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova) vor fi transmise spre aprobarea Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020”.

Ea mai spune că guvernul său va căuta în continuare soluții pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene în realizarea proiectelor mari de investiții în spitalele din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *