Skip to content
Politică

Turcan denunță intențiile ascunse ale lui Dragnea din spatele lui Shhaideh

hotinfo.ro

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, denunță intențiile ascunse ale omologului din PSD, Liviu Dragnea, din spatele propunerii lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru.

Turcan a dat asigurări, miercuri, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că PNL va rămâne în opoziție și că, în acest mandat parlamentar, liberalii pleacă „de la realitatea că scopul ascuns al acestei coaliții de guvernare PSD-ALDE este nerespectarea legii și încetinirea luptei împotriva corupției”.

„PNL consideră că, indiferent de numărul de voturi pe care PSD l-a luat, respectarea legii trebuie să fie o prioritate. Noi, din punctul de vedere al guvernării, considerăm că bunăstarea cetățenilor acestei țări nu va putea fi obținută cu actuala coaliție. În Parlamentul României, vom urmări punerea în practică a programului de guvernare al PSD și ALDE și vom sancționa, oferind, de asemenea, soluții alternative”, a punctat deputatul de Sibiu.

În continuare, Raluca Turcan a exprimat îngrijorările PNL „cu privire la discursul anti-occidental al unor lideri din această coaliție PSD-ALDE”.

„Este un semnal nefavorabil, devastator și întreaga responsabilitate pentru corectarea acestor derapaje de discurs anti-occidental revine președintele partidului, Liviu Dragnea. Sperăm că nu vor exista nuanțări în materie de politică externă asumată de România până acum. Considerăm, de asemenea, că această coaliție de guvernare va pune pe primul loc interesul public, și nu interesul personal. Legea nu trebuie relativizată. Legea trebuie respectată, indiferent de locul în care te afli”, a mai zis Turcan.

Totodată, Raluca Turcan l-a învinuit pe Liviu Dragnea că va conduce de facto Guvernul, prin interpuși, ca pe vremea altui premier PSD, Adrian Năstase.

„Este o propunere care arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul domnului Adrian Năstase sau din momente politice când Guvernul era condus prin interpuși.

Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic, pentru întreprinzători. Este un semnal că partea de creștere a taxelor și impozitelor (care, de fapt, a stat la baza programului de guvernare al PSD) va fi, din nefericire, aplicată. Nu cred că oamenii, când au votat PSD, au votat ca în fruntea Guvernului să fie fina domnului Liviu Dragnea. Una ar fi fost să avem un prim-ministru cu un profil politic conturat, cu o acțiune politică vizibilă și o viziune de dezvoltare a țării asumată, și una este să primim o mutare de familie a domnului Liviu Dragnea.

Știu doar că (Sevil Shhaideh – n.r.) a fost ministru în această perioadă în care domnul Liviu Dragnea conducea Guvernul prin interpuși. Nu o cunosc personal, însă cred că PSD-ul avea resursă de oameni care să poată să-și asume o viziune de guvernare a României”, a detaliat Turcan.

Nu în ultimul rând, președintele PNL a denunțat „frauda de încrerede, care a apărut în momentul în care PSD-ul deja se dezice de programul de guvernare asumat”.

„Liviu Dragnea a spus că va avea un premier care să știe ce trebuie făcut cu România și am primit o opțiune personală a domniei sale. Am luat act de aritmetica parlamentară. PNL este pregătit să își asume din opoziție monitorizarea programului de guvernare PSD, sancționarea PSD și oferirea de soluții alternative”, a mai spus Raluca Turcan.

1 comentariu la “Turcan denunță intențiile ascunse ale lui Dragnea din spatele lui Shhaideh

  1. Mda … atunci, cum o dai sa fie bine? Cam care ar fi formula magica dupa care aceasta tara sa sa functioneze intr-o normalitate acceptata de toata lumea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *