Skip to content
Politică

Turcan, despre numirea directorilor de şcoli fără concurs: Decizia este ilegală

hotinfo.ro

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică decizia Ministerului Educaţiei de a permite numirea directorilor de şcoli fără concurs, considerând că este „o palmă dură” dată celor care au promovat onest examenul şi atrage atenţia inspectorilor şcolari că decizia este ilegală şi nu trebuie aplicată.

Prima zi de mandat la Ministerul Educaţiei – prima măsură în detrimentul învăţământului românesc. Ministrul Educatiei a făcut ce ştie PSD mai bine: politizare. A renunţat la criteriile obiective de numire a directorilor pentru a instala clientela de partid la conducerea şcolilor – fără concurs, fără criterii de performanţă şi fără onoare. Faptul că foştii directori care nu au promovat concursul pentru funcţiile de director sau director adjunct sau care nu au participat la concurs (pentru că ştiau că nu sunt capabili să-l promoveze) pot fi numiţi pe aceste funcţii – este ca şi cum un elev care nu a luat examenul de Bacalaureat primeşte o diplomă de BAC în alb, după ce se încheie examenul„, a declarat Turcan, conform news.ro.

Liberalii afirmă că îi avertizează pe inspectorii generali că nota semnată de ministrul Educaţiei este „ilegală şi discriminatorie”, pentru că un astfel de act poate fi emis doar ca ordin de ministru.

PNL îi avertizează pe toţi inspectorii să nu intre în acest joc de ilegalitate al PSD. Să nu numească directori sau directori adjuncţi pe baza acestui document, pentru că ei vor fi cei care vor răspunde în faţa legii, nu cei care au trimis nota către inspectorate„, a mai transmis președintele interimar al PNL.

Turcan mai afirmă că ordinul dat este „o palmă dură dată tuturor directorilor” care au promovat în mod corect acest concurs.

 

1 comentariu la “Turcan, despre numirea directorilor de şcoli fără concurs: Decizia este ilegală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *