Turcan îi răspunde Zaharovei: Propaganda statelor agresoare nu își are locul în instituțiile publice de cultură

Sursa foto: Sabin Cirstoveanu

Ministra Culturii, Raluca Turcan, a răspuns vineri acuzațiilor făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a spus că țara noastră vrea să anuleze cultura rusă. „România decide singură cum își gestionează politicile în domeniu, iar propaganda statelor agresoare nu își are locul în instituțiile publice de cultură”, afirmă Turcan, într-un mesaj pe Facebook.

Reacția Ralucăi Turcan vine în contextul în care Maria Zaharova a spus că țara noastră vrea să anuleze cultura rusă, după ce Ministerul Culturii a interzis difuzarea a două filme de propagandă în cinematografele din București.

„Este regretabil că este pus semnul egalului între cultura rusă recunoscută și filmele de propagandă internațională finanțate de guvernul rus. Cele două filme de propagandă internațională nu vor fi difuzate în cinematografele Ministerului Culturii. România decide singură cum își gestionează politicile în domeniu, iar propaganda statelor agresoare nu își are locul în instituțiile publice de cultură”, a scris Turcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL