Skip to content
Politică

Turcan: În Parlament dorim să respingem ordonanţa PSD şi să rămânem la varianta actuală de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că Guvernul se va implica astfel încât preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi din rândul consilierilor judeţeni şi nu în mod direct, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă dată de fostul guvern PSD, potrivit news.ro.

 „În Parlament dorim să respingem ordonanţa PSD-ului şi să rămânem la varianta actuală de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene. Dacă acest lucru nu este posibil, dorim să intervenim prin Guvern, fie prin ordonanţă de urgenţă, fie Guvernul să genereze o altă procedură parlamentară” spune vicepremierul, motivând că alegerea în mod direct a şefilor de Consilii Judeţene este neconstituţională.
Turcan a explicat sâmbătă, într-o conferinţă la Sibiu, că în prezent exist o ordonanţă de urgenţă dată de fostul guvern PSD care prevede alegerea directă a preşedinţilor de Consilii Judeţene. Turcan susţine că este o variantă „neconstituţională” care ar avea drept scop „pesedizarea României”
„Pe Constituţia României nu există instituţia preşedintelui de Consiliu Judeţean şi separat instituţia Consiliului Local. Constituţia României prevede instituţia Consiliului Judeţean. De aceea, în Parlament dorim să respingem ordonanţa PSD-ului şi să rămânem la varianta actuală de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene. Dacă acest lucru nu este posibil, dorim să intervenim prin Guvern, fie prin ordonanţă de urgenţă, fie Guvernul să genereze o altă, procedură parlamentară. Deci cel mai probabil Guvernul va ajunge, dacă Parlamentul blochează, să rezolve această problemă şi să ajungem la alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene din rândul Consilierilor Judeţeni” a declarat vicepremierul Raluca Turcan sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Sibiu.
Aceasta a spus că se doreşte ca preşedinţii de Consilii Judeţene să aibă „o majoritate cu care să lucreze” şi că nu este vorba despre „jocuri politice”, ci despre „negocieri”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *