Turcan: Investiţiile, fără discriminare politică în Sibiu. Ar fi fost foarte greu cu o guvernare care ne rupea de UE

Sursa foto: Facebook

Preşedinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, că în judeţ investiţiile s-au făcut fără discriminare de culoare politică, ea menţionând că ar fi fost mult mai greu dacă guvernarea ar fi fost na “care ne rupea de UE”.

“Noi, liberalii, am susținut că pentru a crește standardul de viață ar oamenilor trebuie investiții străine de calitate, investiții publice, în școli reabilitate, creșe, grădinițe, infrastructură de sănătate și rețea de utilități, care acum 4 ani părea doar la nivelul de așteptare și dorință.  Cele mai multe proiecte despre care am vorbit au devenit realitate. Realitatea nu a venit de la sine, a venit cu foarte multă muncă. Cu sprijinul doamnei președinte CJ Sibiu, a consiliului local, la consiliul municipal și cu o echipa de primari dedicați interesului public. Unele investiții, atunci când se fac, par rezultatul unor oameni și ale unor echipe, sunt rezultatul unui efort comun.  Dacă aveam o guvernare care ne rupea de UE, autoritățile cu greu s-ar fi descurcat. Dezvoltarea județului Sibiu a fost posibilă și pentru că politica locală, politica la nivel național nu a fost orientată a unuia sau altuia, investițiile s-au făcut fără discriminare de culoare politică. Obiectivul a fost îmbunătățirea vieții locuitorilor din județul Sibiu”, a spus Turcan.

Am reușit “să menținem” județul Sibiu în topul dezvoltării, a subliniat Raluca Turcan.

“A fost și este o luptă permanentă. Prima zi de campanie electorală a fost prima zi de mandat. Intensitatea muncii a fost constantă în fiecare zi. PIB-ul în 2007 era pe locuitor de 21.003 lei, iar acest PIB s-a triplat în prezent. Anul acesta va fi de aproape 4 ori mai mare față de 2007. În spatele acestui uriaș efort de dezvoltare au stat oameni, au stat echipe de consilii, au stat programe căute în parteneriat. Nu ne mulțumim cu atât, în același timp, orice program și angajament politic țintește spre mai mult. În Sibiu au venit investiții străine și româneşti. Turiștii nu ar fi venit în Sibiu dacă aici nu se investea la nivel de infrastructură rutieră, utilități și dacă nu aveam o comunitate atractivă”, a mai spus ea.

Raluca Turcan a adăugat că județul Sibiu a beneficiat prin Planul Național de Dezvoltare Locală de 165 de proiecte deosebit de utile.

“Poate că programele naționale fac și ele, orice guvern poate să facă programe naționale, guvernul a gândit aceste programe. Pentru a accesa fonduri europene ai nevoie de un Guvern pro-european, stabil, orientat pe proiecte și investiții și oameni care să poată să asigure acest sprijin de la nivel național pentru autoritățile locale”, a precizat Turcan.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: